Лекарският екип на Филаделфия 76-ърс е прегледал отново Джоуъл Ембид. Официално от клуба обявиха, че „всички са доволни от прогреса“ на центъра. Това бе обявено от наставника на отбора Ник Нърс.

"Мисля, че винаги има етапи в развитието на тези неща", каза Нърс преди победата на "Сиксърс" над "Шарлот Хорнетс" със 109:98. "Всеки иска да знае колко време ще отнеме възстановяването?" И поради това те дават широк времеви диапазон, защото всеки се лекува по различен начин. Ние просто се опитваме да го приемем така, както се случва, да го подготвим за завръщане в игра, когато е готов за това."

Въпросът към Ник Нърс бе дали Джоуъл Ембид ще е готов за плейофите, а отговорът не бе категоричен.

„Надявам се и съм доста уверен“, заяви треньорът на Филаделфия.

В събота Ембид отпразнува своя 30-ти рожден ден, но вече пропусна 21 мача. Центърът скъса менискус в двубоя срещу Голдън Стейт Уорирърс в края на януари. От тогава Филаделфия се смъкна от третото до осмото място в Източната Конференция на НБА след серия от 8 победи и 13 загуби. Ембид поздрави съотборниците си след мача с Шарлът, но не бе в съблекалнята на тима, когато репортерите получиха право да влязат, за да направят обичайните интервюта.