Националната баскетболна асоциация (НБА) отхвърли молбата на играча на Голдън Стейт Андрю Уигинс за освобождаване от ваксинация по религиозни причини.

"НБА разгледа и отхвърли искането на Андрю Уигинс за освобождаване от ваксинация по религиозни причини. Това е в разрез със заповедите на Министерството на здравеопазването на Сан Франциско, изискващи ваксинация срещу КОВИД-19 за всички лица над 12 години за големи събития на закрито. Уигинс няма да може да участва в домакинските срещи на отбора, докато не изпълни изискванията на градските власти", се казва в изявлението на НБА.

Голдън Стейт ще изиграе първия си домакински мач на 7 октомври в рамките на подготовката си за предстоящия сезон. Отборът ще излезе за първия си двубой от редовния сезон на НБА като домакин на 20 октомври.

26-годишният Уигинс беше избран от Кливланд под номер 1 в драфта за 2014 година, а в края на сезон 2014/2015 взе наградата за новобранец на годината. През миналия сезон канадецът изигра 71 мача в редовния сезон за Голдън Стейт и има средни показатели от 18.6 точки, 4.9 борби и 2.4 асистенции.