Тежкото крило на Голдън Стейт Уориърс Дреймонд Грийн получи безсрочно наказание от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада след поредната си хулиганска проява по време на мач.

Във вторник 33-годишният Грийн удари с дясната си ръка в лицето босненския център на Финикс Сънс Юсуф Нуркич в ситуацията, в която това бе напълно ненужно, а и трудно може да се нарече неволно.

За Грийн това е второ наказание от ръководството на лигата само от началото на този сезон, като за да се върне отново в игра, той ще трябва да покрие определени критерии.

Фаулът срещу Нуркич донесе на Грийн 18-ото му директно отстраняване от игра в кариерата, което е и причината НБА да предприеме действия

"Това изпълнение нямаше нищо общо  с баскетбола. Този човек се нуждае от помощ", каза след срещата Нуркич.

По-рано през кампанията играчът на Голдън Стейт получи наказание от пет срещи, след като в двубоя с Минесота Тимбъруулвс опита да направи задушаващ ключ на центъра на "вълците" Руди Гобер.

Последното наказание за неопределено време бе през 2010 година. Тогава тогавашният комисар на лигата Адам Силвър спря правата на гарда на Вашингтон Уизардс Гилбърт Аринас заради влизане в съблекалнята на тима с огнестрелно оръжие. Впоследствие наказанието на Аринас се оказа от 50 мача.

От НБА не дадоха конкретни разяснения какви точно действия ще трябва да предприеме Грийн, за да може да се върне в игра.

В класирането в Западната конференция на НБА Голдън Стейт заема 11-о място с показатели от 10 победи и 13 поражения./БТА