Комисионерът на НБА Адам Силвър призова всички 30 тима да окуражат борбата за социална промяна в обществото. В свое съобщение към всеки отбор от лигата след случаите на насилие, при които починаха невъоръжените тъмнокожи Джордж Флойд, Ахмауд Арбери и Бриона Тейлър, предизвикаха вълна от протести и безредици по улиците за поредна вечер.

„Като лига, ние споделяме гнева и изказваме дълбоки съболезнования на техните семейства и приятели. Точно когато сме изправени и срещу глобалната пандемия от коронавирус, която засяга сериозно общности и хора с различен цвят на кожата повече от всеки друг, на нас ни се напомня, че има рани в нашата страна, които така и не бяха излекувани. Расизмът, полицейската бруталност и расова несправедливост остават част от всекидневния живот в Америка и не могат да бъдат пренебрегвани. В същото време, тези, които служат и пазят нашите общества с чест и героизъм, отново трябва да отговарят за тези, които не го правят“.

Майкъл Джордан, Карим Абдул-Джабар, ЛеБрон Джеймс и Джейсън Тейтъм призоваха за обществена подкрепа в борбата срещу расизма и нуждата от социална промяна. „Този момент изисква и по-голяма интроспекция от тези от нас, включително и мен, които може никога да не изпитат пълната болка и се опасяват, че много от колегите ни и играчите изпитват това всекидневно. Трябва да се изслушваме и да работим заедно, за да намерим решение на този проблем. Като организация, ние трябва да направим всичко по силите си, за да направим една съществена разлика“, завърши комисионерът на НБА.