Бившият баскетболист в НБА – Джилбърт Аренас, за пореден път шокира обществеността в Съединенските американски щати, като този път стигна до крайности, свързани с женския пол. Игралият за Голтън Стейт Уориърс, Уошингтън Уизърдс, Орландо Междик и Мемфис Гризлис си позволи да даде „безплатен съвет“ към младите и атрактивни жени как да правят големи пари отвъд Океана.

Полемичният бивш баскетболист каза, че жените може да използват сексуалните си връзки с баскетболните звезди, за да генерират големи суми пари с пълна дискретност. Неговият съвет е насочен към дамите между 18 и 35-годишна възраст.

„Нека го кажем така – ако спиш с три или четири момчета на година... Говоря за момичета между 18 и 35, то ти можеш да го третираш като работа. Играч от НБА ще ти плаща по 5 хиляди долара на месец за това нещо. Просто за секс. Ако имаш три опции, това са по 15 хиляди долара на месец“, започна Аренас.

„Ако говорим дори за звезди от калибъра на Джеймс Хардън и Пол Джордж или някой такъв, то тогава може цифрата да стигне между 10 и 20 хиляди долара на месец за секс. Там обаче може да се наложи да спиш с някои от техните приятели по 2-3 пъти месечно“.

Накрая той направи крайната математика.

„С лекота може да получаваш по 60 хиляди щатски долара на месец. Каква работа? Какъв колеж трябва да завършиш, за да получаваш по 60 хиляди долара на месец“, запита Аренас.