Ръководството на Националната баскетболна асоциация и профсъюзът на играчите стигнаха до компромис за понижаване на заплатите на баскетболистите на фона на пандемията от коронавирус. Възнагражденията ще бъдат намалени 25%, съобщава ESPN
 
При подновяване на първенството играчите ще получат част от удържаните пари, като изплатената сума ще бъде пропорционална на изиграните двубои. Намаляването на заплатите ще продължи през първите два месеца от следващия сезон.
 
Междувременно обаче стана ясно, че засега няма план за подновяване на NBA. Това заяви комисионерът на лигата Адам Силвър, който не даде категорични отговори за бъдещето.
 
"Не сме в състояние да вземаме никакви решения и не е ясно кога ще можем. В този момент все още има твърде много несигурност, за да кажем как точно ще продължим напред", каза Силвър.
 
Мачове от NBA  не се играят от 11 март след първата положителна проба за коронавирус на Руди Губер от "Юта джаз". САЩ се превърна в най-големия център на заразата с над 700 хиляди случая, като в страната са загинали 37 хиляди.