Отборът на Торонто Раптърс победи с 93:91 като гост Орландо Меджик в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация.

Двубоят започна отлично за лидера в Източната конференция, който поведе с 12 точки след края на първата четвърт. Разликата достигна 18, но домакините започнаха постепенно да се завръщат в мача, въпреки че губеха с 10 на полувремето.

Последва най-силния период за Меджик, които излязоха за първи път напред в резултата с два пункта след края на третата четвърт – 75:73. Драмата в сблъсъка тепърва обаче предстоеше. Серж Ибака даде аванс на Раптърс от две – 91:89, преди Еван Фурние да изразни след забивка 2.3 сек. Възпитаниците на Ник Нърс обаче ликуваха в края след победен кош на дошлия през лятото от Сан Антонио Спърс Дани Грийн, който реализира 0.5 сек. преди сирената и завърши с 13 точки.

За Торонто най-резултатен бе голямата им звезда Кауай Ленърд с 18 пункта, а Паскал Сиакам и Серж Ибака добавиха съответно по 15 и 14 за успеха. За Орландо Фурние вкара 27, а центърът Никола Вучевич постигна дабъл-дабъл – 14 точки и 18 борби, които обаче не се оказаха достатъчни за триумф на домакините.

С успеха си Торонто вече е с общ баланс 14-4, най-добрия гост в лигата с 7-2 и на победа пред втория на Изток Милуоки Бъкс. Орландо пък са с равни показатели – 9 победи и 9 загуби. В следващите си двубои Торонто отново гостуват, този път на Атланта в сряда, докато Орландо пътува за визита на Денвър Нъгетс в петък.

Ето и останалите резултати от вечерта:

Вашингтон Уизардс – Лос Анджелис Клипърс 125:118 (Уол -30 точки, 8 асистенции за Уизардс)

Маями Хийт – Бруклин Нетс 92:104 (Ръсел – 20 точки, 9 борби, 6 асистенции за Нетс)

Ню Йорк Никс – Портланд Трейл Блейзърс 114:118 (Маккълъм и Лилард с 60 точки общо за Трейл Блейзърс). /БГНЕС