Западът отново победи Изтока в Мача на Звездите в НБА, след рекордните и за двата отбора 196:173 точки.

Двубоят премина почти изцяло под знака на Коби Брайънт, който игра за последно в шоуто. За MVP на срещата в Торонто, Канада, бе определен Ръсел Уесбруук, за втора поредна година, нещо, непостигано в съвременната история на НБА.

На почивката в "Еър Канада Сентър" пя Стинг, а легенди като Меджик Джонсън, Майкъл Джордън, Бил Ръсел, Оскар Робъртсън, бяха част от богатата програма. 20 години от

Женската НБА също попаднаха сред честванията в Торонто, а феновете видяха и внука на създателя на баскетбола Джеймс Нейсмит - Джим, на паркета.

Пол Джордж остана само на един кош, или две точки от това да подобри рекорда за най-много отбелязани от един играч в Мач на Звездите, и постижението от 42 си остава на Уилт Чембърлейн. Джордж все пак записа рекорд със своите девет тройки в срещата.

Цялата вечер бе на рекордите, като освен рекордните 196 точки на Запада, и 173 за Изтока, победителите записаха рекорден брой точни изстрели - 82, най-много тройки в историята - 31, и най-много опити за тройки - 80.

Още първата четвърт, в която двата тима си вкараха над 80 точки, показа, че отново ще се залага предимно на атаката. Купища забивки и тройки се вкараха в 48-те минути, а на почивката вече се виждаше рекордът - най-много точки от отбора на Запада.

През второто полувреме Западът дръпна сериозно, а в последната част съвсем се откъсна с двуцифрен аванс, за да не остави шанс на Изтока.

Минута и шест секунди преди края, под овации и скандирания на името му, Коби Брайънт напусна паркета, след 18-то си участие в Мача на Звездите, негово последно.

Мач на Звездите 2016: Легендата за Коби Брайънт

Брайънт завърши с 10 точки, седем асистенции и шест борби за 26 минути игра. Уестбруук вкара 31 точки, а повече от 20 регистрираха Кевин Дюрант, Стеф Къри, Джеймс Хардън и Антъни Дейвис.

За Изтока Пол Джордж остана с 41, а в последните минути дори бе дублиран от защитата на съперника, за да не подобри прекалено лесно рекорда на Чембърлейн. Любимецът на Торонто Кайл Лаури отбеляза 14 точки плюс 10 асистенции, а 22 точки добави Джон Уол.

През 2017-та, Мачът на Звездите ще бъде в Шарлът.