Минесота Тимбъруулвс анонсира официално в четвъртък, че сезонът на отбора ще бъде доигран без гардовете Дерик Роуз и Джеф Тийг, както и тежкото крило Робърт Ковингтън. И тримата няма да вземат участие за отбора на Райън Саундърс до края на редовния сезон в тазгодишната кампания на НБА.

Ковингтън пропусна последните 34 мача за „вълците”, лекувайки травма в дясното коляно. Последният мач за бившия състезател на Фиалделфия за отбора е на 31-и декември срещу Ню Орлийнс Пеликанс. Откакто премина в "Таргет Сентър", Ковингтън записва средно по 13,3 точки, 5,5 борби и 1,3 асистенции.

Гардът Дерик Роуз пък пропусна последните четири мача за своя тим, след като има проблеми с лакътя. Направен магнитен резонанс във вторник е потвърдил за фрактура в лакътя, като възстановяването на Роуз е с неопределен период. Роуз пък се отчете през сезона с 18 точки средно на мач, 2,7 борби и 4,3 подавания.

Колегата им Джеф Тийг също е аут в последните четири мача за „вълците”, след като има проблеми с левия крак, който датира от декември месец. Във вторник Тийг бе прегледан наново и получи инжекции, като кракът му бе поставен в специален ботуш, а възстановяването му ще продължи три седмици. Гардът записа 12,1 точки средно на мач, добавяйки 8,2 асистенции, отрадвайки 2,5 борби.

Минесота е с актив от 32-39 в западната конференция на НБА, като шансовете на отбора за класиране на плейофите граничат със сферата на фантастиката. Тимбъруулвс са на 10-ата позиция на Запад, като зад тях са Лос Анджелис Лейкърс, Ню Орлийнс Пеликанс, Мемфис Гризлис, Далас Маверикс и Финикс Сънс.