Карл-Антъни Таунс вкара 23 точки и спечели 12 борби, а гостуващият Минесота Тимбъруулвс преодоля изоставане от 20 пункта и елиминира шампиона Денвър Нъгетс в плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) след победа с 98:90. Серията от полуфиналите на Западната конференция приключи след седем мача.

Минесота ще играе във финалите за първи път от 20 години насам, след като спечели за трети път в Денвър в рамките на тази серия. Тимбъруулвс елиминираха и Сакраменто Кингс в седем мача през 2004, за да стигнат до конферентните финали.

Минесота, трети сийд след редовния сезон, ще играе срещу Далас Маверикс във финалите на Западната конференция. Джейдън Дейниълс също записа 23 точки за успеха в Денвър, а Антъни Едуардс завърши с 6/24 в стрелбата и 16 пункта. Руди Гобер пък записа 13 точки само в последната четвъртина.

Денвър отпадна, но след нов голям мач на Никола Йокич. Той завърши с 34 точки и 19 борби, а Джамал Мъри бе най-резултатен за шампионите с 35 пункта. Това бе вторият случай през последните шест години, в който Нъгетс губят мач номер 7 от плейофите като домакини.