Милуоки Бъкс уволни треньора си Ейдриън Грифин, информира журналистът Шамс Чарания. Основен фаворит за негов заместник е бившият наставник на Филаделфия 76, Лос Анджелис Клипърс и Бостън Селтикс Док Ривърс, гласи още информацията. 

Решението за раздялата с каращия първата си година като старши-треньор Грифин е назрявало в ръководството на организацията от месеци. Шефовете на Бъкс са били недоволни от играта на отбора, както и начинът, по който са били използвани дошлият от Портланд Трейлблейзърс Деймиън Лилард и звездата на франчайза Янис Антетокумпо. Милуоки е един от основните фаворити за титлата в НБА, но ръководството на клуба е стигнало до решението, че с Грифин начело тази цел трудно ще бъде постигната. 

Загубата от Индиана Пейсърс в Лас Вегас по време на турнира In-Season е показала на шефовете, че Грифин трудно може да се справи с тази група от играчи. Преди около месец Ривърс, който след уволнението си от Севънтисиксърс стана анализатор на ESPN, е започнал да изпълнява ролята на неформален консултант на треньора на Бъкс. 

Според редица източници сега Док Ривърс е основен вариант на ръководството на Милуоки за нов наставник. 

В момента Милуоки Бъкс заема второ място в Източната конференция на НБА с баланс от 30 победи и 13 загуби.