Хубавият старт на сезона за ЛосАнджелис Клипърс приключи с домакинска загуба от Мемфис. "Гризлитата" взеха завързаната битка със 113:104 и свалиха съперника си от лидерската позиция в Западната конференция. 

Гостите изиграха много добър двубой, в който взеха инициативата от самото му начало. Те позволиха само на три пъти съперникът им да излезе напред в резултата, като това се случи едва в началото на първата четвърт. 

Именно тази част беше най-равностойната и в нея нямаше отявлен фаворит, въпреки че Гризлис поддържаха минимален аванс. Постепенно те го увеличиха в следващата четвърт, в която на моменти дръпнаха и с 12 точки. 

Те поддържаха този аванс и в третата четвърт, но в началото ѝ допуснаха отпускане, благодарение на което Клипърс изравниха при 68:68. От тогава нататък обаче гостите не позволиха отново да се сринат и пак взеха инициативата. 

В крайна сметка, въпреки усилията на Лос Анджелис Клипърс в заключителните моменти на двубоя, Мемфис взе своето и победи, с което вече има по-добър актив от съперника си. Гризлис имат 6 победи и 3 поражения, докато тимът от Ел Ей е с 5 успеха и 3 загуби. 

Ключът за успеха на "Гризлитата" беше добрата игра в екип на всички негови баскетболисти. От деветимата, появили се на терена за тях, седмина завършиха с двуцифрен точков актив. Всъщност тази великолепна седморка наниза 111 от 113-те точки на тима. 

Майк Конли с 22 точки, Марк Гасол с 21 и Тайрик Евънс с 20 бяха най-резултатни за тима си. Най-много борби овладя Брандан Райт, който хвана 9 отскочили топки, а и добави 13 точки. 

Лидерите на Клипърс бяха Блейк Грифин и ДеАндре Джордан, които завършиха с дабъл-дабъл. Първият наниза 30 точки и овладя 11 борби, вторият остана с 12 точки и 10 овладени топки. Патрик Бевърли добави 23 точки, но това беше всичко за тима му и беше крайно недостатъчно за успех.