Редовният сезон в НБА вероятно ще се поднови на 31 юли. Това решение са взели комисионерът на НБА Адам Силвър и бордът на лигата. Ако редовният сезон продължи, всеки отбор ще изиграе общо 72 мача на сезон вместо обичайните 82. Въпреки това се обмислят и опции с възобновяването на сезона под формата на плейофи.

Останали са едва два варианта за подновяване на сезона в НБА. Повечето членове на лигата са се съгласили за вариант с 22 отбора, но все още не е изключено участието на само 20 тима. В началото на следващата седмица ще се проведе гласуване, което ще определи точния формат за остатъка от сезона.

В същото време легендата на НБА и собственик на Шарлот Хорнетс Майкъл Джордън се обяви против на участието на всички 30 тима във възобновяването.

„Въздушния“ споделя, че няма за какво да се играят „безсмислени“ мачове. Идеята е двубоите да се играят в комплекса на „Дисни“ в Орландо. Изискването за участието на всички отбори са телевизионните права, които желаят да излъчват минимум 70 мача. Шарлот Хорнетс заема десетото място в Източната конференция с баланс от 23 победи и 42 загуби по време на редовния сезон.