Маями Хийт спечели регионалното дерби на Флорида с Орландо Меджик със 115:106 точки, като срещата бе дерби и на върха в Югоизточната дивизия на НБА.

Тайлър Хиро беше най-важната фигура за Горещите от Маями с 28 точки, докато Хейууд Хайсмит направи личен рекорд с 15 точки, а Бам Адебайо остана с 18, но основно в началото на мача. Това е край на серията от девет поредни домакински успеха на Орландо.

В класирането „горещите“ седми на Изток с баланс от 16 победи и 12 поражения, докато Орландо е четвърти също с 16 успеха, но и десет загуби.

Снимки: БТА / BTA
21 снимки

Кливланд прекърши у дома Юта със 124:116 най-вече заради безукорната стрелба на Сам Мерил, който наниза осем тройки. Мерил е бивш играч на Юта, а за домакините не играха Донован Мичъл (заради вирус), Ивън Моубли (операция на коляното) и Дарайъс Гарланд (фрактура на челюстта).

Индиана пък надви Шарлът Хорнетс със 144:113 и вече има 14 победи в 26 мача. Бъди Хийлд завърши с 25 точки, но 19 от тях паднаха в третата част на мача. Пейсърс направиха толкова убедителна победа и заради 18-те успешни стрелби от зоната за три точки.