Маями си осигури място в плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) за четвърти път в последните шест сезона, след като победи Бостън със 129:121. Това бе втори пореден успех на Хийт в гостуване срещу Селтикс, които ще играят в плей-ин турнира след края на редовния сезон. Маями има аванс от три мача срещу Бостън в класирането и също така има предимство в директните мачове. И двата отбора имат по три двубоя до края на редовния сезон.

Тайлър Хиро завърши с 24 точки и 11 борби за Хийт, а Дънкан Робинсън и Бам Адебайо вкараха по 22. Кемба Уокър пък записа личен рекорд за сезона с 36 точки за Селтикс, докато Джейсън Тейтъм се отчете с 33 точки, осем борби и шест асистенции.

Карис Лъвърт вкара 24 точки и Домантас Сабонис записа трипъл-дабъл с 16 пункта, 15 асистенции и 13 борби за победа на Индиана със 103:94 срещу Филаделфия. Пейсърс си осигуриха място в плей-ин турнира на Източната конференция с успеха срещу Сиксърс и загубата на Чикаго Булс със 107:115 срещу Бруклин Нетс.

Тобиас Харис бе най-резултатен с 27 точки за отбора на Филаделфия, който бе без центъра Джоел Ембийд заради вирусно заболяване, различно от Ковид-19. В негово отсъствие Сиксърс сложиха край на серията си от шест поредни победи в Лигата.