Ден преди затварянето на трансферния прозорец в НБА Маями Хийт успя да привлече в редиците си трикратния шампион с Голдън Стейт и олимпийски шампион от Лондон 2012 Андре Игуодала.

36-годишното крило ще подпише двугодишно удължение на настоящия си контракт, което ще бъде на стойност 30 милиона долара.

През лятото на 2019 година Игуодала бе изпратен в състава на Мемфис Гризлис след шест сезона в Голдън Стейт, в които помогна на "войните" да играят пет пъти на финал, три пъти да вдигнат титлата, а през 2015 година да спечели и приза за "Най-полезен играч" във финалите.

При "гризлитата" обаче Игуодала не изигра нито един мач, тъй като още преди сезона бе заявил, че предпочита да продължи кариерата си в отбор, имащ амбиции за титлата.

В замяна на услугите на Игуодала Мемфис ще получи от сделката 23-годишния гард Джъстис Уинслоу, който се очаква скоро да се възстанови от травма в гърба.

Според медиите в САЩ Маями ще се опита да привлече и крилото на Оклахома Сити Данило Галинари преди затварянето на трансферния прозорец в 22:00 часа българско време.