Маями спечели със 102:91 у дома срещу Чикато и се класира за плейофите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация от втори опит. Първият бе неуспешен, след като Хийт отстъпи на Атланта в първия си мач от плей-ин турнира.

Джими Бътлър бе големият герой на вечерта. Той завърши с 31 точки, 5 борби и 3 асистенции, а успехът осигури на Маями среща в първия кръг на плейофите с лидера Милуоки Бъкс. В послените две години Маями игра финал в конференцията.

Макс Струс допринесе с 31 точки и 6 борби за домакините от Хийт, като само в първите две части реализира 23 точки, включително 6 тройки. ДеМар ДеРоузън се отчете с 26 точки, 4 борби и 9 асистенции за Чикаго, а Зак ЛаВин завърши със скромните 15 точки и 4 борби.

Минесота пък е последният тим, който си осигури участие в плейофите на Запад. Тимбъруулвс надделяха в своята зала над Оклахома със 120:95.

Карл-Антъни Таунс изигра един от най-добрите си мачове за сезона и помогна за победата с 28 точки, 11 борби и 3 асистенции, с което Минесота си осигури сблъсък с Денвър на Никола Йокич в първия кръг на плейофите. Таунс игра само в 29 мача през редовния сезон заради контузия на прасеца, която лекуваше четири месеца. Шай Гилджъс-Алекзандър завърши с 22 точки, 7 борби и 3 асистенции за Оклахома Сити.