Отборът на Маями Хийт обяви, че ще вдигне бронзова статуя на легендарния играч на тима Дуейн Уейд. Церемонията по откриването на статуята пред зала "Касея Сентър", където Маями играе домакинските си мачове, ще се състои през есента.

През 2020 година Хийт извадиха от употреба номера, с който Уейд игра в клуба, а през 2023 той бе приет в Залата на славата в НБА. "Когато извадихме номера му от употреба, казах, че Дуейн ще бъде лицето на този франчайз завинаги и наистина го мислех", каза президентът на Маями Пат Райли. "Постиженията на Дуейн са огромни, не само за Маями Хийт, но за цялата област. Това е най-добрият начин да му отдадем чест", допълни той.

Кариерата на Уейд в НБА продължи 16 сезона, като 15 от тях бяха с Маями Хийт. С тима той спечели три шампионски титли, бе избран за MVP на финалите в НБА, както и за MVP на Мача на звездите. Той е участвал общо 13 пъти в Мача на звездите, два пъти е избиран за първия отбор на сезона в НБА, и по три пъти за втория и третия отбор. Той също така има златен и бронзов олимпийски медал с националния отбор на САЩ.

В 1054 мача в редовния сезон Дуейн Уейд отбеляза средно 22,0 точки, 5,4 асистенции, 4,7 борби и 1,54 откраднати топки. Статуята на Уейд ще бъде изработена от Омри Амрани и Оскар Леон. Амрани е автор на статуи на Майкъл Джордан, Шакийл О'Нийл, Дирк Новицки и Карийм Абдул-Джабар.