В отсъствието на контузения Александър Везенков Сакраменто Кингс записа загуба от Маями Хийт със 106:115 като гост в мач от редовния сезон на НБА. Кингс бяха в серия от четири поредни победи, докато Хийт бяха загубили последните си седем двубоя, но тази нощ играчите на Маями доминираха на корта.

Домакините натрупаха аванс от 18 точки в средата на втората част, който баскетболистите на Майк Браун успяха да стопят и дори да излязат напред в началото на третата четвъртина, но след това Маями отново заиграха по-силно и стигнаха до успеха. Над всички за победителите бе Джими Бътлър с 31 точки, Джош Ричардсън добави 24 от пейката, а центърът Бам Адебоайо се отчете с дабъл-дабъл - 16 точки и 11 борби. За Сакраменто центърът Домантас Сабонис имаше поредна силна вечер и реализира трипъл-дабъл - 19 точки, 17 борби и 13 асистенции. Кийган Мъри вкара 33 точки, но звездата Де'Арън Фокс завърши с едва 13 точки при 25 процента успеваемост на стрелбата.

Сакраменто заема пето място в Западната конференция с 27 победи и 19 поражения, докато Маями са седми на Изток с баланс 25-23. В следващия си мач Кингс гостуват на Индиана в петък срещу събота.