Словенският баскетболист Лука Дончич заяви, че се наслаждава на шанса да играе срещу ЛеБрон Джеймс и има амбиции за наградата за Най-полезен състезател в лигата, след победата на Далас над Лос Анджелис Лейкърс със 127:125 в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА).

Дончич допринесе за успеха на Маверикс с 33 точки, 6 борби и 17 асистенции, а Джеймс завърши с 33 точки, 8 борби и 9 асистенции за Лейкърс.

"Разбира се, който не би искал да е Най-полезен баскетболист в НБА. Но очевидно най-важното е шампионатът. Имаме страхотна група от играчи, така че това е първото нещо в ума ми със сигурност", коментира Лука Дончич, цитиран от eurohoops.net.

Словенецът записа средно 32.0 точки, 8.3 борби и 8.5 асистенции за 21 мача през настоящия сезон. Той е втори в класацията по резултатност в лигата, четвърти при асистенции и втори при отбелязаните тройки.

"Страхотно е да се срещам с ЛеБрон. Начинът, по който той говори с мен, е невероятен. Той е един от най-добрите. Имаме отлични отношения. Доволен съм, че аз като словенец мога да играя мачове срещу ЛеБрон. Това е специално", заяви още Дончич.