Голямата звезда на баскетболния Далас Маверикс Лука Дончич ще пропусне предсезонния мач на тима си в петък заради контузия на прасеца, като е под въпрос и за откриващия мач за сезона срещу Сан Антонио Спърс на 25 октомври, предаде "Ройтерс".

Словенецът се контузи на тренировка в Мадрид на 9 октомври и премина ядрено-магнитен резонанс след прибирането на отбора в Далас.

Треньорът на Маверикс Джейсън Кид успокои репортерите в понеделник, че състоянието му не е сериозно, но допълни, че "ще бъде прегледан отново по-късно през седмицата" Ден преди контузията Дончич игра само пет минути, в които вкара 9 точки в контрола срещу бившия си отбор Реал Мадрид. Испанците спечелиха мача срещу Далас със 127:123.

Кид каза още, че гардът Кайри Ървинг се възстановя добре след контузията в областта на слабините. "Той е добре, ще видим как е утре и ще продължи напред", каза треньорът.

Дончич е четирикратен участник в мача на звездите в НБА, като миналия сезон вкарваше средно по 32,4 точки на мач, печелеше 8,6 борби и правеше по 8 асистенции в общо 66 мача./ БТА