Лос Анджелис Лейкърс победи Мемфис със 122:121 и прекъсна серията на гостите от 11 поредни победи. Денис Шрьодер се превърна в основния герой за Лейкърс, след като вкара тройка 7.6 секунди преди края и открадна топка при последната атака на противника.

Лейкърс изоставаха със 107:114, преди да направят серия от 15:7 в последните минути и да измъкнат победата, която е 21-а за тях в 46 мача. Въпреки поражението пък, Мемфис е на върха в Югозападната дивизия с 31/14.

Шрьодер, който завърши срещата с 19 точки, отне топката от Дезмънд Бейн около централната линия на терена, тръгна към коша на противника и беше фаулиран при отбелязването на кош. След това реализира и един наказателен удар, за да изведе своите с точка напред.

След като срещата беше спряна с тайм-аут 1.9 секунди преди края, Брандън Кларк вкара един наказателен удар за Мемфис, но пропусна втория. При отскока от таблото, топката попадна в Бейн, който обаче я загуби за радост на Лейкърс.

Ръсел Уестбрук беше водещ реализатор за домакините, завършвайки с 29 точки, леБрон Джеймс има 23 днес. За Мемфис Джа Морант вкара 22, Кларк и Тайс Джоунс с по 20 всеки също допринесоха.

Голдън Стейт победи със 120:114 Кливланд като гост с 32 точки на Джордан Пуул. Играчите на Голдън Стейт имаха като цяло доста сериозна успеваемост в стрелбата и вкараха 23 тройки, въпреки че звездата им Стеф Къри прекара мача приоритетно на пейката.

Дай Джеръм наниза 22 точки за защитаващите титлата си Уориърс в петото им поредно гостуване. С баланс 23/23 те заемат 2-ото място в Тихоокеанската дивизия, докато Кливланд е 2-и в Централната с 28/19.

След поражението с продължение срещу Бостън, треньорът на Голдън Стейт Стив Кър даде почивка на звездата си заедно с някои от другите основни фигури като Дреймънд Грийн, Клей Томпсън и Андрю Уигинс.

Дарайъс Гарланд се отличи с 31 точки за Кавалиърс, които играха без Донован Мичъл, получил разтежение в слабините. Карис ЛаВерт добави 22.

Бруклин Нетс пък надвиха със 117:106 Юта в Солт Лейк Сити с невероятните 48 точки на Кайри Ървинг, включително 21 от тях в последния период на мача. Също така той взе 11 борби, подаде и 6 завършващи подавания. Ник Клакстън добави 20 точки, Ройс О’Нийл остана с 13 пункта и 6 подавания в първия си мач срещу доскорошните си съотборници от Юта.

Лидерът в цялата Западна конференция Денвър победи Индиана със 134:111, като Джамал Мъри записа в първия в кариерата си трипъл-дабъл за деветата поредна победа на тима. За Индиана не игра центърът им Никола Йокич, тъй като има проблеми в подбедрицата на десния крак.

Мъри вкара 17 точки, подаде 14 паса и взе 10 борби под кошовете. Аарън Гордън помогна за победата с 28 пункта, а Майкъл Портър-джуниър остана с 19. За Пейсърс 19 наниза Бенедикт Мадурин.

Друг от водачите на Запад – Сакраменто Кингс се наложи със 118:113 над Оклахома Сити. Новобранецът в Лигата Кийгън Мъри вкара 29 точки и взе 14 топки под кошовете, което е негов личен рекорд през този сезон. Домантас Сабонис записа пък пети трипъл-дабъл през сезона, завършвайки мача с 18 точки, 14 асистенции и 13 рибаунда.

Словенецът Лука Дончич продължава с отличните си мачове и сега вкара 34 точки за Далас, които победиха Маями със 115:90 у дома, за да се затвърди на 3-о място в Тихоокеанската дивизия с 25 победи и 22 поражения. Дончич добави в личната си сметка и 12 рибаунда, компенсирайки отсъстващия заради фрактура Крисчън Ууд. /БТА