Лос Анджелис Лейкърс спечели трети пореден мач с продължение, след като се наложи у дома със 114:113 срещу Оклахома Сити Тъндър. "Езерняците", които за втори пореден път бяха без Антъни Дейвис, който има травма в ахилеса, се спасиха от загуба от загуба в редовното време с тройка на ЛеБрон Джеймс за 105:105 19.5 секунди преди края. В добавените пет минути Джеймс не вкара нови точки, но се отличи с някои ключови изяви в защита. Четири от деветте точки за домакините в добавените пет минути пък вкара Денис Шрьодер.

Най-резултатен за победителите в мача бе Джеймс с 25 точки. Монтрезл Харел добави още 20, а Шрьодер завърши срещата с 19 за 20-ия успех на шампионите от началото на сезона. За Оклахома центърът Ал Хорфорд реализира 25 точки, докато с 24 завърши Кенрич Уилямс. Гостите, които бяха без контузените си гардове Шай Гилджъс-Алекзандър и Джордж Хил, имаха 20 точки аванс в началото на втората четвърт, но не успяха да го задържат. Носителят на приза за "Най-полезен играч" в НБА за последните два сезона Янис Антетокунбо вкара 47 точки, но те не бяха достатъчни на тима на Милуоки Бъкс, който отстъпи със 124:125 при гостуването си на Финикс Сънс. За "слънцата" това бе четвърта поредна победа, като тя дойде най-вече благодарение на усилията на титулярната петица, като всеки един от играчите в нея вкара поне 14 точки.

Най-резултатен за Финикс бе Девин Букър с 30 точки, а още 28 вкара ветеранът Крис Пол. За Милуоки Крис Мидълтън добави 18 точки и 11 асистенции към 47-те точки на Антетокунбо. Милуоки водеше през по-голямата част от мача, но в началото на последната четвърт Финикс излезе напред и повече не позволи на "елените" да си върнат лидерската позиция. Кайри Ървинг вкара 35 точки, а Джеймс Хардън добави още 19 за победата на Бруклин Нетс със 104:94 над гостуващия Индиана Пейсърс. "Мрежите" решиха всичко в мача още през първото полувреме, което спечелиха с 62:30. През второто полувреме домакините свалиха сериозно оборотите, но въпреки това преднината им, която в един момент достигна до 36 точки, не бе заплашена по никакъв начин. За тима на Индиана, който допусна четвърта поредна загуба и вече е с отрицателен баланс от 12/13, 18 точки вкара литовецът Домантас Сабонис.

Коби Уайт и Зак Лавийн станаха първите съотборници в историята на НБА, които реализират поне по осем тройки в рамките на един мач. Гардовете на Чикаго Булс направиха това при успеха със 129:116 над Ню Орлиънс Пеликанс. Лавийн, който бе точен девет пъти от далечно разстояние, завърши срещата с 46 точки, докато Уайт вкара 30 с неговите осем тройки. За Ню Орлиънс 28 точки реализира Зайън Уилямсън. Словенецът Лука Дончич записа "трипъл-дабъл" от 28 точки, 10 борби и 10 асистенции при победата на Далас Маверикс със 118:117 над гостуващия тим на Атланта Хоукс. Атланта можеше да измъкне победата в мача в последната секунда, но италианецът Данило Галинари стреля неточно. За гостите най-резултатен в мача с 33 точки бе Джон Колинс.