Въпреки отсъствието на действащия MVP на Лигата Джеймс Хардън, Хюстъбн Рокертс победи шампионите Голдън Стейт Уориърс със 118:112 като гост в мач от редовния сезон.

Хардън изпитва болки във врата след удар по време на тренировки и треньорът на Ракетите Майк Д‘Антъни реши да не го рискува за дербито с Уориърс в Оукланд, като в негово отсъствие диригентската палка пое ветеранът Крис Пол, който реализира 23 точки и 17 асистенции. Гардът Ерик Гордън добави 25 точки, а крилата пи Джей Тъкър и Кенет Фарийд се отчетоха с дабъл-дабъл, което затвърди силната гира в подкошието на Хюстън, които взеха общо 48 борби в мача срещу 26 за съперника. Уориърс стартира с титулярната си петица, но Дреймънд Грийн нямаше ден и записа само четири точки и четири борби за 24 минути игра. Кевин Дюрант бе най-резултатен за Голдън Стейт с 29 точки, а Стеф Къри добави 25 точки, 9 борби и 7 асистенции.

Въпреки поражението тимът на Стив Кър остава начело на Западната конференция с актив от 42 победи и 17 загуби. Хюстън е на пета позиция на Запад с 34 успеха и 25 поражения.