Отборът на Лос Анджелис Лейкърс постигна втори успех над настоящите двукратни шампиони на НБА Голдън Стейт Уориърс. Само в рамките на няколко дни ,,езерняците“ успяха да надиграят ,,воините“ в два предсезонни мача преди старта на редовния сезон в НБА – първо с 123:113, а сега с 119:105.

Първото полувреме протече по отличен начин за играчите на Стив Кър, които поведоха с 13 точки след края на първото полувреме – 67:54. Плеймейкърът на шампионите Стеф Къри записа 16 точки в първата четвърт, като бе с 50% успеваемост от игра и 4 от 7 от тройката.

През втората част обаче възпитаниците на Люк Уолтън обърнаха развоя на събитията. Къри напусна терена на почивката поради болестно състояние и така и не се завърна до края на двубоя. Ел Ей се възползва от липсата на един от основните играчи на съперника, като ключов за успеха им се оказа приносът от пейката – 70 на 44 точки в полза на тима от Калифорния. За победителите най-резултатен бе Сви Михайлюк, който реализира 22 точки, а Лонзо Бол бе изключително полезен със своите 8 точки, 6 борби и 7 асистенции. Лейкърс бяха без ЛеБрон Джеймс, Брандън Инграм и Ражон Рондо, които получиха почивка от Уолтън.

Първият мач за Ел Ей от редовния сезон в НБА е срещу Портланд Трейблейзърс в четвъртък, докато шампионите от Голдън Стейт приемат у дома Оклахома Сити Тъндър във вторник.