Суперзвездата на Кливланд Кавалиърс и ЛеБрон Джеймс обяви, че остава в отбора до края на сезона. Той имаше възможност да си тръгне според договора си, но няма да се възползва от нея. 

"Оставам до края на сезона. Дължа го на съотборниците ми. Няма да използвам опцията за трансфер", коментира 33-годишният Джеймс и успокои страстите, свързани с бъдещето му, които се бяха разгорещили напоследък.

Кливланд загуби 13 от последните си 19 мача в лигата и падна на трето място в подреждането в Източната конференция. В последния си мач "Кавалеристите" отново загубиха и показват, че са далеч от формата, която им осигури три поредни финала срещу Голдън Стейт. 

Джеймс има възможност да избере да стане свободен агент през лятото, което засилва спекулациите, че може да напусне за втори път родния Кливланд. Краля мълчи дали ще използва тази опция, което още повече увеличава несигурността сред феновете. 

Според клаузите на подписания 3-годишен договор с клуба на обща стойност 100 милиона долара през 2016 година, през последния сезон от него - 2018/2019, той ще получава възнаграждение от 35.6 милиона долара, но може да се откаже от тях, за да премине в друг отбор.

ЛеБрон има средни показатели от 26.3 точки, 8.7 асистенции и 8.0 борби в 51 мача през кампанията досега. /БТА