ЛеБрон Джеймс от Лос Анджелис Лейкърс и Кевин Дюрант от Бруклин Нетс ще бъдат капитани на двата отбора, които ще се изправят един срещу друг в Мача на звездите, обяви Националната баскетболна асоциация.

Ежегодното шоу ще се проведе на 20 февруари в Кливланд - мястото, на което премина най-голяма част от кариерата на Джеймс.

Джеймс и Дюрант бяха двамата баскетболисти, които получиха най-много гласове от феновете, заради което ще получат правото да изберат съотборниците в драфта, който ще се проведе няколко дни преди самия мач.

От Западната конференция титуляри ще бъдат още центърът на Денвър Нъгетс Никола Йокич, гардът на Мемфис Гризлис Джа Морант, както и съотборниците в Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри и Андрю Уигинс. За Морант и Уигинс това ще бъде първо участие в Мача на звездите.

На Изток титуляри в Мача на звездите освен Дюрант ще бъдат още крилото на Милуоки Бъкс Янис Антетокумпо, центърът на Филаделфия 76ърс Джоел Ембийд и гардовете на Атланта Хоукс и Чикаго Булс Тре Йънг и ДеМар ДеРоузън.

За ЛеБрон Джеймс това ще бъде 18-о поредно участие в Мача на звездите, като той винаги е бил един от двамата капитани, откакто лигата реши да промени формата на Мача на звездите и той да не противопоставя автоматично играчите от Източната конференция на тези от Западната. Кевин Дюрант е избран за десети път за титуляр в Мача на звездите, но неговото участие в шоуто е под въпрос, тъй като в момента той лекува контузия в коляното.