ЛеБрон Джеймс вкара 40 точки при победата на Лос Анджелис над Бруклин Нетс със 116:104, с което се присъедини към Майкъл Джордан и двамата са единствените играчи в историята на НБА с повече от един мач с 40 или повече точки след 39-годишна възраст. Звездата на Лейкърс е с два такива двубоя, Джордан е с три. Легендата на Чикаго Булс игра до 40-годишна възраст.

ЛеБрон стреля 13 от 17 от игра и изравни рекорда в кариерата си по брой тройки, като вкара 9 от 10 опита.Това повиши процента на Джеймс от 3 точки до 41,6% през сезона, което е най-доброто постижение в кариерата му.

"Никога не ми се налага да се разчитам на стрелбата за 3 точки, защото мога да направя много други неща. Мога да вкарам от всяка точка, след като премина средата на игрището. Но имам нагласата да се развивам и да работя върху нещата, които се променят в лигата“, заяви Джеймс след двубоя.

За Лос Анджелис Лейкърс предстоят гостувания на Торонто Раптърс и Вашингтон Уизардс. Тимът е на 9-то място в Западната конференция седем мача преди края на редовния сезон.