Суперзвездата на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс заяви, че остава „готов“ за баскетбола малко преди 38-ия си рожден ден, но четирикратният шампион на НБА бе категоричен, че иска да бъде в отбор, който се бори за титлата. Кралят, който навършва 38 в петък, направи равносметка на кариерата си след поредната разочароваща загуба за калифорнийци, този път от Маями Хийт.

Без Антъни Дейвис, който е извън игра поради контузия, „езерняците“ загубиха пет от последните си шест мача в Лигата и са с баланс 14-21. Това не е ситуация, в която Джеймс, който продължава да има средно по 30 точки на мач, иска да се намира.

„Аз съм победител и искам да печеля и да бъда в позиция да се боря за титли. Това винаги е била моята страст и цел откакто влязох в Лигата като 18-годишен от Акрън, Охайо. Знам, че това отнема време, но когато вече си бил на подобно място и си стигнал до короната, да играея баскетбол на това ниво просто за да играя баскетбол не е в моето ДНК. Просто не е там вече“, започна той.

Джеймс вече сподели, че иска да играе, докато най-големият му син – Брони, влезе в Лигата, което ще се случи най-рано през 2024 според сегашните правила. Въпреки това, планът явно не включва игра в отбор от средата на таблицата.

„Мисля за това колко дълго ще мога да играя баскетбол. Мисля за това, че не искам да завърша кариерата си, играейки на това ниво – от отборна гледна точка. Искам все още да се боря за шампионски титли, защото знам какво мога да донеса във всеки един клуб с правилните парчета“, коментира още Джеймс, което е и своеобразна критика и аларма към Лейкърс да привлекат добри играчи до края на срока за трейдове на 9 февруари