Новата придобивка на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс говори за първи път официално пред медиите след пристигането си в тима и сподели очакванията си за предстоящия сезон. Трикратният шампион на НБА с отборите на Маями Хийт и Кливлънд Кавалиърс дойде в Лос Анджелис през това лято като свободен агент и според него новият му отбор има много работа пред себе си преди да достигне нивото на настоящите двукратни шампиони на лигата Голдън Стейт Уориърс. 33-годишният баскетболист познава отличното ,,воините“, след като се изправи срещу тях с екипа на Кавалиърс в последните четири финала.

,,Трябва да сме наясно, че няма да бъде леко и да сме готови за реакция. Ще имаме добри и лоши дни, това се случва с един отбор, в който има нови играчи. Трябва да се концетрираме върху себе си, а не върху Голдън Стейт – те са заедно от няколко сезона вече и са трикратни шампиони. Надявам се някой ден да се поставим в позиция за титла в НБА, както те, но трябва да извървим дълъг път като състав. Решението ми да премина в Лейкърс беше заради семейството ми и самия тим. Аз съм баскетболист, обичам играта и е вълнуващо да бъда част от отбор с толкова богата история. Вярвам, че може да постигнем нещо специално, но ще трябва да жертваме много в името на успеха. Не усещам напрежение, играта ми не се променя от това кои са мои съотборници. Нямам търпение новият сезон да започне“, допълни Джеймс.

Той премина в Лос Анджелис през това лято като свободен агент и подписа договор за срок от четири години на стойност 153 млн. долара. Освен него в Лейкърс пристигнаха още Ражон Рондо, Джавел Макгий, Ланс Стивънсън и Майкъл Бийзли, които със своя опит ще се опитат да помогнат на младите момчета в отбора – Лонзо Бол, Кайл Кузма и Брандън Инграм, да постигнат успехи с екипа на ,,езерняците“. Възпитаниците на Люк Уолтън гостуват на Портланд Трейлблейзърс на 18 октомври в първия си мач от редовния сезон на НБА.