Една от звездите на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс е навехнал горната част на десния си глезен и ще бъде аут от мачовете на тима за неопределено време, информира ESPN. 

36-годишният ветеран е преминал през ядрено-магнитен резонанс веднага след мача с Атланта Хоукс, в който получи контузията. Десният глезен на ЛеБрон се сблъска с връхлитащото тяло на крилото на "ястребите" Соломон Хил по време на втората четвърт от двубоя, който приключи при 99:94 в полза на Хоукс.

Също така, другата звезда на шампионите - тежкото крило Антъни Дейвис, също се възстановява от травма в зоната на прасеца и ахилесовото сухожилие. Той ще бъде извън ротацията на старши треньора Франк Вогъл поне още две седмици, след като получи травмата на 14 февруари. 

ЛеБрон е един от фаворитите за наградата "Най-полезен играч" през настоящия сезон. Краля записва средно по 25.8 точки, 8.1 борби и 8.0 асистенции в 40 двубоя от редовната кампания на НБА. "Езерняците" обаче ще трябва да намерят решение и да се справят без наличието на двете си големи звезди в следващите поне две седмици.