Отборът на Лос Анджелис Клипърс подмени изцяло гардовата си линия при затварянето на трансферния прозорец в Националната баскетболна асоциация.

"Ножиците" трансферираха Реджи Джаксън, Джон Уол и Люк Кенард, за да освежат състава си преди задаващите се плейофи. Новите играчи в тима пък са гардовете Боунс Хайланд и Ерик Гордън, както и центърът Мейсън Плъмлий.

Първата извършена сделка бе привличането на Хайланд, който идва от състава на Денвър Нъгетс. В замяна "златните буци" получават два избора във втория кръг на драфта през 2024 и 2025 година.

Малко след това Клипърс привлякоха и ветерана Ерик Гордън от Хюстън Рокетс. 34-годишният гард започна кариерата си в НБА точно в тима на нюйоркчани, за които игра между 2008 и 2011 година. В замяна Хюстън изненадващо получи гарда Джон Уол, който бе част от отбора на "ракетите" между 2020 и 2022 година и се раздели с него със серия от скандали.

В сделката се включи и отборът на Мемфис Гризлис, който взе Люк Кенард, а в замяна прати Дани Грийн в Хюстън. Лос Анджелис Клипърс пък ще вземе три избора във втория кръг на драфта от Мемфис.

Последната сделка, която сключиха в Лос Анджелис, изпрати Реджи Джаксън в Шарлът Хорнетс, като в замяна Клипърс получават центъра Мейсън Плъмлий.

 

БТА / Автор: Георги Крумов