Звездите на Голдън Стейт Стеф Къри и Клей Томпсън реализираха общо 75 точки при победата над Маями като гост със 118:112.

Гардовете на "войните" бяха с основен принос за обрата, сътворен в заключителната четвърт, след като отбелязаха 27 от последните 29 точки на тима си. Томпсън завърши срещата с 33 точки, докато Къри вкара 42, реализирайки шест тройки. Така Къри изравни рекорда на Кайл Корвър от 127 поредни мача с поне една отбелязана стрелба от зоната за 3 точки.

Тимът на Маями бе много близо до това да нанесе едва шесто поражение на шампионите, след като 40 секунди преди края имаше аванс от 1 точка, но с точна стрелба на Къри гостите взеха аванс от 110:108. При ответната атака Дуайн Уейд изпусна да изравни, а в оставащите секунди Уориърс си осигуриха победата с точни изпълнения от наказателната линия. За Маями с 32 точки най-резутатен бе Дуайн Уейд, а резервата Хасан Уайтсайд приключи с 21.

Дебют с екипа на Голдън Стейт направи бразилският център Андерсон Вераджао, който за 10 минути на терена записа 1 точка и 3 борби. С победата, която е под номер 51, Голдън Стейт продължава да има реален шанс да подобри рекорда на Чикаго Булс от сезон 1995/96, когато "биковете" спечелиха 72 от всичките си 82 мача през редовния сезон. В този момент от сезона Майкъл Джордан и компания бяха 50-6, докато Уориърс са 51-5.

Кливланд прекъсна серията на Шарлът от пет последователни победи с категоричен успех със 114:103 в собствената си зала "Куикън Лоънс Арина". За домакините по 23 точки отбелязаха ЛеБрон Джеймс и Кайри Ървинг, а новопривлеченият от Орландо Ченинг Фрай записа 15 точки от пейката за едва 17 минути игра. За Шарлът с 20 точки най-резултатен бе Кемба Уокър, а новобранецът Франк Камински добави 16. С победата Кливланд запази лидерството си в Източната конференция с баланс от 41 победи и 15 поражения, докато Шарлът е на осма позиция с 29 успеха и 27 загуби.

33-те точки на Дирк Новицки не стигнаха на Далас да избегне домакинското поражение от Оклахома със 103:116. Германската суперзвезда на Маверикс изигра най-силния си мач през сезона, но не намери достатъчно подкрепа от страна на съотборниците си, за да се справи с един от най-силните отбори в цялата лига. За Оклахома Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук вкараха по 24 точки, а Стивън Адамс добави 15. За Далас 15 точки прибави Уесли Матюс.

С победата Оклахома спечели серията с Далас през редовния сезон с 4:0 успеха. "Гръмотевиците" (41-16) се намират на трето място в Западната конференция, като в оставащите 25 мача трудно биха могли да се изкачат или свлекат в класирането. В същото време след поражението Далас (30-28) отстъпи шестата позиция в конференцията на Портланд и вече е седми./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS