Падението на Кливланд Кавалиърс след втората ера на Леброн Джеймс продължава с пълна пара. Шефовете на клуба от Охайо са взели решение да махнат треньора Тайрън Лу след безобразната серия от шест поредни загуби в редовния сезон на НБА.

Отборът дори бе принуден да пусне билети по 2$ за домакинството си на Брууклин Нетс, за да успее да позапълни капацитета на „Куикен Лоунс Арина”.

Плановете на борда са Лари Дрю да поеме тима, споделят от ESPN.

Дрю е имал среща с мениджмънта на клуба в неделя сутрин, за да дискутира евентуалния си бъдещ контракт с тима от Кливланд. Дрю водеше отбора на Квас през миналата година, записвайки осем победи в девет мача за „кавалиерите”, докато Лу лекуваше болест. Той изведе Атланта до плейофите в три поредни години, а също така е водил Милуоики Бъкс през 2013/14.

Тайрън Лу пък изведе Кливланд то три поредни финала на НБА, в които един път спечели трофея – титлата през 2016 година. След напускането на „Краля” шефовете на Кливланд все пак се надяват да достигнат до плейофите на Изток, като всички са наясно, че празнотата която оставя Джеймс е огромна.

Това е второто напускане на ЛеБрон от Охайо, като първият път, когато се случи това Кавс регистрира 19 победи без него в първия си сезон.

Медиите отвъд Океана също така твърдят, че собственикът Дан Гилбърт иска повече игрови минути от най-новото попълнение на отбора – Колин Секстън. До този момент Секстън записва средно по 23 минути с „виненочервения” екип.

Кевин Лав сподели в социалните медии, че е много щастлив от работата си с Лу. „Ти ми помогна да видя голямата картина в живота. Нещата се променят, като това е опит и опорни точки”, сподели Лав в Instagram.

„Нищо друго освен любов и адмирации за теб. Надявам се да работим заедно в нещо велико отново. БЛАГОДАРЯ ТИ!”, продължи Лав.