Ръководството на финалиста в НБА Кливланд Кавалиърс в лицето на собственика Дейвид Гилбърт съобщи, че договорът на генералния мениджър на клуба Дейвид Грифин няма да бъде удължен след 30 юни, когато изтича.

Раздялата с 47-годишния Грифин е до голяма степен изненадваща, тъй като през последните 3 сезона клубът достигна три пъти до финала в НБА, макар да успя да спечели титлата единствено през 2016 година. Освен това промяната идва едва три дни преди драфта, но от него Кливланд едва ли ще може да извлече някакви големи ползи, тъй като към момента не разполага с нито един пик.

Друга причина раздялата с Грифин да се смята за изненадваща е това, че тя не е била съгласувана с лидера на отбора ЛеБрон Джеймс, чиято дума има своята голяма тежест.

Въпреки че изведе Кливланд до 3 поредни финала и оставя боеспособен отбор, Грифин няма да остави на наследника си, който и да е той, възможности за големи маневри, тъй като отборът не само няма налични пикове в драфта, но и няма никакви свободни пари, с които да оперира, за да привлече нови играчи. Според медиите в САЩ ръководството ще направи всичко по силите си, за да привлече поне един измежду Джими Бътлър и Пол Джордж, но шансовете за това към момента са минимални./БТА