Лос Анджелис Клипърс имаше трудно начало на двубоя си срещу Маями Хийт от Националната баскетболна асоциация, но успя да си тръгне с победа като гост 100:73. Лидерът на Клипърс Крис Пол имаше решаващата дума с три решителни тройки в последните минути, които пресякоха опитите на „горещите“ за обрат. До голяма степен именно играта на плеймейкъра беше барометърът за изявите на Лос Анджелис. Гардът пропусна всяка от първите си 9 стрелби в мача, като беше 0 от 7 само в първата четвърт – най-лошото начало на мач в цялата му кариера в лигата.

Това позволи Маями да поддържа малък аванс от 5-7 точки през първото полувреме. Въпреки това Лос Анджелис успя да се оттегли на почивка при 46:45.

След нея Крис Пол започна обрата за своя тим, като през третата четвърт Маями опита да обърне нещата с постоянни фаулове срещу ДеАндре Джордан. Това даде резултат, като Джордан вкара само 3 от 10-те си опита, но пък в другия край на полето „горещите“ не вършеха своята част от работата, свързана с реализирането на точките. Само 4 от 20-те им стрелби от игра влязоха, което резонира в преднина от 11 точки за Клипърс. До края гостите не изпуснаха контрола върху срещата и заслужено стигнаха до 34-а победа през сезона.

Крис Пол завърши мача като най-резултатен с 22 точки и 7 асистенции. В лагера на Маями Крис Бош, Дуейн Уейд и Горан Дражич вкараха по 17 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS