Отборът на Лос Анджелис Клипърс записа 26-а победа в редовния сезон на НБА, след като у дома надигра Чикаго Булс със 113:103. Макар разликата да бе само 10 точки в полза на домакините, в нито един момент победата им не бе поставена под въпрос.

Тобайъс Харис записа чудесен дебют за „клиперите”,  поделяйки си статута на най-резултатен на терена със своя съотборник Данило Галинари. Американецът и италианецът вкараха по 24 точки за успеха. Резервата Лу Уилямс направи поредното си силно включване с 21 точки. Така за 11-и последователен двубой 31-годишният гард реализира 20 и повече точки.

За Чикаго най-резултатен беше плеймейкърът Зак ЛаВин с 21 точки. Като цяло единствен той бе на ниво при поредния слаб мач за тима на „биковете”. Поражението в „Стейпълс Сентър” бе 6-о поред за тях и общо 31-о за сезона. Това прави класирането сред първите 8 на Изток във все по-трудна задача.

Още самото начало на мача загатна за проблемите на Булс, които не успяха да отбележат кош в първите 4 минути и 4 секунди на срещата. Първите им 7 стрелби не поразиха целта, като бяха придружени с някои комични грешки при разиграването и борбата под коша.

Въпреки, че през втората четвърт гостите живнаха в предни позиции, Клипърс съумя да се оттегли на почивка с аванс от 5 точки (като в дадени моменти водеше дори с 15). След полувремето тимът от Ел Ей методично поддържаше през повечето време преднина от 10-12 точки, а картинката се запази и във финалната четвърт.