Кевин Дюрант може да поиска трансфер от Бруклин Нетс, ако тимът загуби плеймейкъра Кайри Ървинг през предстоящия трансферен прозорец, твърди ESPN.

30-годишният Ървинг все още не е решил да дали да използва опцията за удължаване на договора си с още една година. Този вариант би му донесъл 36,9 милиона долара за следващите 12 месеца. Самият Ървинг обаче настоява да получи нов дългосрочен договор, какъвто обаче от Бруклин не са готови да му предложат. Причината е, че за три сезона с екипа на Бруклин Ървинг има изиграни само 103 мача в редовния сезон, като пропусна почти толкова мачове заради лични проблеми и нежеланието си да се ваксинира срещу коронавируса. Честите контузии също пречат на седемкратния участник в „Мача на звездите“ в НБА.

Според американските медии вариантът, в който пътищата на Ървинг и Нетс се разделят това лято, е напълно реален.

Всички тези неясноти около новия договор на гарда са причина 33-годишният Дюрант също да бъде недоволен от клубната политика. ESPN твърди, че 12-кратният участник в „Мача на звездите“ ще поиска трансфер, ако Бруклин загуби още една от звездите си, след като през февруари тимът трансферира и Джеймс Хардън в състава на Филаделфия 76-ърс.

В кариерата си Дюрант има по 27,2 точки, 7,1 борби и 4,3 асистенции средно на мач за 14 сезона като играч на Сиатъл Суперсоникс, Оклахома Сити Тъндър, Голдън Стейт Уориърс и Бруклин Нетс.