Кауай Ленард няма да играе в началото на новия сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА). Баскетболистът на Ел Ей Клипърс продължава да се възстановява от проблем в дясното коляно и е аут за неопределено време, стана ясно от информация на журналиста от ESPN Шамс Чарания.

Ленард не е играл в присийзъна до момента. Той сподели в началото на тренировъчния лагер, че възнамерява да бъде в стартовата петица на Клипърс в първия двубой на тима от новата кампания, ако коляното му е наред. Играчът на калифорнийци изигра 68 мача по време на последния редовен сезон, преди да пропусне заключителните осем заради коляното. Той подписа нов тригодишен договор на стойност 52 млн. долара през януари.

Ленард не игра на Олимпийските игри в Париж, като бе заменен от гарда на шампиона Бостън Селтикс – Дерик Уайт. Впоследствие американците стигнаха до златния медал във френската столица. Ленард пропусна целия сезон 2021/22 заради скъсани кръстни връзки на дясното коляно. Той не е взел участие в 179 от възможните 435 мача откакто се присъедини към Клипърс през 2019.

„Ножиците“ стартират сезона с двубой срещу Финикс Сънс на 23 октомври в новата си зала в Ингълууд.