Седемкратната участничка в Мача на звездите Кандис Паркър обяви, че прекратява кариерата си, след като стана първата в историята, спечелила финалите на Женската национална баскетболна асоциация (WNBA) с три различни отбора.

Два пъти Паркър взе трофея с Лас Вегас Ейсис миналата година, но беше извън игра през по-голямата част от сезона, след като претърпя операция на крака.

"Обещах, че никога няма да изневеря на играта и че ще я напусна по-добра, отколкото започнах. Състезателят в мен винаги иска още един сезон, но вече е време. Сърцето и тялото ми знаеха, но трябваше да дам време на ума ми да го приеме", написа Паркър в Инстаграм.

Избрана в първия кръг на Драфта през 2008 година баскетболистката изведе Лос Анджелис Спаркс до плейофите 11 пъти, спечелвайки шампионата през 2016-а, преди кратък престой в Чикаго Скай, за да спечели титлата през 2021-а.

Паркът, която ще влезе в Залата на славата на НБА, спечели два пъти олимпийското злато с тима на САЩ и преподписа с Ейсис през февруари, но каза, че кракът няма да й позволи да играе в плейофите. 

"Не е забавно да знаеш какво можеш да направиш, но да не можеш. Благодарна съм, че в продължение на 16 години играх баскетбол, за да си изкарвам прехраната и въпреки всички контузии", добави Паркър.