Гардът на Бруклин Нетс Кайри Ървинг се завръща в отбора и ще играе в повечето гостувания на тима, обявиха от клуба. Ървинг все още не е взел участие в срещите през този сезон, тъй като не е ваксиниран против коронавирус.

29-годишният баскетболист не може да играе в домакинските мачове на Бруклин заради правилата в Ню Йорк, които налагат играчите да са ваксинирани. Ървинг не може да е част от състава и за гостуванията на Ню Йорк Никс, както и в Торонто, отново заради КОВИД-правилата там.

Кайри Ървинг ще трябва ежедневно да бъде тестван, но може да тренира с Нетс.

"След дискусии с нашите треньори, играчи и служители, клубът реши, че Ървинг може да се присъедини към отбора за мачовете, в които има право да участва", заяви генералният мениджър на Бруклин Шон Маркс.

"Стигнахме до това решение с пълната подкрепа на останалите състезатели и след внимателна преценка на обстоятелствата, включително липсващите баскетболисти заради контузии и здравословни проблеми.Вярваме, че включването на Кайри не само ще ни направи по-добър отбор, но и ще ни позволи да ползваме по-балансиран състав", добави той.

"Приветстваме завръщането на Кайри. Трябва да се залавяме за работа, за да се представяме по-добре", заяви старши треньорът Стив Неш.