Отборът на Изтока победи Запада с 211:186 в Мача на звездите в НБА, който се проведе в Индианаполис тази нощ. Звездното шоу се върна към стария си формат, който противопоставя най-добрите играчи от двете конференции в Лигата за първи път от 2017 година насам.

Gulliver/gettyImages
60 снимки

Зрителите станаха свидетели на атрактивен двубой, който разби рекорда за най-много точки в историята на Мача на звездите - общо 397, с което бе подобрен рекорда от 374 точки, поставен през 2017. Играчите на Изтока нанизаха 42 тройки, което също е рекорд, а над всички на корта бе гардът на Милуоки Бъкс Деймиън Лилард, който вкара 39 точки (11 тройки). След срещата Лилард получи трофея за Най-полезен играч, носещ името на Коби Брайънт. "За мен е специално да взема тази награда", сподели Лилард.

За Запада най-резултатен бе Карл-Антъни Таунс с 50 точки, а Шей-Гилгъс Александър вкара 31. Звездата на Ел Ей Лейкърс Леброн Джеймс подобри пореден рекорд в богатата си кариера - той се превърна в първия баскетболист, взел участие в 20 Мача на звездите.