Звездата на НБА и ЛА Лейкърс - ЛеБрон Джеймс и PepsiCo официално обявиха многогодишно партньорство. Изненадата е голяма, тъй като преди това баскетболистът беше рекламно лице на основния конкурент Coca-Cola, датиращ от 2003 г. Договорът приключи през септември миналата година, а двете страни не успяха да се споразумеят за удължаване.
 
Джеймс ще популяризира активно новата линия на енергийната напитка Mountain Dew, наречена MTN DEW RISE. 
 
„Когато разбрах какво означава името на напитката - че всички ние трябва да растем всеки ден - разбрах колко близо е до мен“, заяви обявяваният 4 пъти за MVP в НБА.
 
Джеймс ще рекламира и други продукти на PepsiCo, включително и закуски. Предишното партньорство на Джеймс с Coca-Cola беше една от най-дългите професионални връзки в кариерата му и дори му даде собствена сода "Sprite 6 Mix от Lebron James".
 
Тази седмица беше седмица на промяната за суперзвездата на НБА. Новото партньорство бе официално обявено само ден след новината, е ЛеБрон е станал съсобственик в компанията "Фенуей Спортс Груп", която притежава акциите в бейзболния клуб Бостън Ред Сокс и английския футболен гранд Ливърпул.