Легендарният Коби Брайънт реализира зашеметяващите 60 точки в последния си мач като активен баскетболист. Неговият Лос Анджелис Лейкърс се наложи със 101:96 над Юта Джаз, а в центъра на вниманието логично бе именно Брайънт.

Брайънт каза „край“ на зашеметяващата си 20-годишна кариера, в която успя да спечели пет шампионски титли, 18 пъти бе избиран за участие в мача на звездите. Коби се превърна в едва петият баскетболист в историята на НБА, който участва в цели 20 сезона и първият, който го прави, защитавайки цветовете на един отбор.  

"Стейпълс Сентър Арина" в Лос Анджелис бе препълнена до краен предел с 19060 зрители, а да видят Черната Мамба за последен път в игра на живо бяха дошли Джак Никълсън, Джей Зи, Снуп Дог, Кание Уест, Дейвид Бекъм, Шакийл О'Нийл и Меджик Джонсън, който в кратка церемония преди мача заяви на публиката, че Коби "е най-великият, носил екипа на Лейкърс".

Коби опита рекордните в кариерата си 50 изстрела, за да запише 5-ия най-резултатен мач в кариерата си. Той поведе своя отбор в последната четвърт и вкара 23 точки, за да обърне дефицит от 14 точки на Езерняците и да завърши кариерата си с победа.

„Мисля, че най-важното нещо е, че успяхме да останем заедно през всичките тези години. Вие винаги ще бъдете в сърцето ми и аз искрено, искрено ценя това. Благодаря ви от дъното на сърцето си. Обичам ви, хора“, се обърна Брайънт към феновете в залата след края на мача.

Легендарният баскетболист приключи кариерата си, изигравайки 1346 двубоя и впечатляващите 33 643 точки.