Избраният под номер 1 в драфта Виктор Уембаняма ще направи неофициалния си дебют в Националната баскетболна асоциация тази нощ, а билетите за мача от Лятната лига в Лас Вегас вече свършиха.

222-сантиметровият французин ще бъде по екип за двубоя на Сан Антонио Спърс срещу тима на Шарлът Хорнетс, в чиито редици е Брендън Милър, избран под номер 2 в драфта в края на миналия месец.

Интересът към Уембаняма, определян от мнозина специалисти като най-интригуващия проспект от времето на ЛеБрон Джеймс насам, е толкова голям, че повече от 24 часа преди дебюта му всички 17 500 билета за залата в Лас Вегас свършиха. Така едва за пети път в историята билетите за мач от Лятната лига се разпродават напълно. Последният подобен случай бе през 2019 година, когато средната цена на билетите за дебюта на Зайън Уилямсън с екипа на Ню Орлиънс Пеликанс достигна до 86 долара. Билетите, продадени за първия мач на Уембаняма, са по 96 долара средно, показва статистиката.

Друга интересна статиска за зрителите, които ще гледат Уембаняма на живо, показва, че само 2 процента от тях живеят в щата Невада, а 98 процента пристигат отвън. В същото време цели 13 процента от зрителите ще бъдат от чужбина.