Избраният за най-полезен играч във финала Никола Йокич отказа да поеме големия пай за заслугата за титлата на Денвър Нъгетс в НБА, като подчерта, че това е колективен успех за тима. "Спечелихме всички заедно, това е изключително", каза сърбинът, след като вдигна трофея.

"Щастлив съм за ДеАндре Джордън, Джеф Грийн, Иш Смит, за Майки Портър Джуниър, който претърпя три операции, за Джамал Мъри, за Кентъвишъс Колдуел-Поуп, който ни донесе шампионски опит, след като триумфира с Лейкърс през 2020", каза Йокич, който бе избран едва на 41-ва позиция на драфта през 2014.

"Беше дълъг път. 41-ви избор, но това няма значение сега. В Денвър всички имаме заслуга, има играчи, които дори не са били избрани в драфта, но също имат принос за титлата", подчерта той.

"Не мисля за следващата година. Ще поискам от треньора да ми даде няколко седмици повече почивка, за да бъда готов за другия сезон. Това беше шега. При нас няма титуляри, а цял отбор и така беше от първия стаж в Сан Диего. Усетих различна енергия. Не съм оптимист по принцип, но имах надежда, че можем на направим нещо", добави сърбинът.

"Пристигнах тук на 20 години, Джамал - на 20-21. За да успееш, трябва да имаш ядро, но да минат няколко години. Първо си лош, след това ставаш добър, но дори и добър, трябва да се провалиш, за да разбереш по-добре нещата. Опитът е не това, което се е случило, а как ще го използваш в бъдеще. Ние се проваляхме в първия или втория кръг в плейофите. Дори не помня точно. Но това е процес, етапи, които трябва да преминеш", разсъждава Йокич.

"Кога ще празнуваме в града? В четвъртък? О, аз няма да присъствам, трябва да се прибера вкъщи", добави той.

"Това е голяма година за Сърбия. Всъщност сега ще видя дали Новак Джокович ми е е изпратил есемес", завърши Никола Йокич./БТА