След 21 поредни победи в първи кръг на плейофите феноменалната серия на ЛеБрон Джеймс намери своя край. Неговият Кливланд Кавалиърс отстъпи у дома с 80:98 от Индиана Пейсърс в откриващия мач от четвъртфиналната серия от Източната конференция на Националната баскетболна асоциация. Така за първи път от 2012 година насам тим на Джеймс записа поражение в първи кръг.

„Кавалерите” имаха сериозни затруднения със стрелбата от дистанция, докато срещу себе си имаха невероятен съперник в лицето на водения от плеймейкъра Виктор Оладипо тим. Гардът на „пешеходците” изигра изключителен двубой, като беше най-резултатен на игрището с 32 точки. Към тях той прибави 6 борби, 4 асистенции и 4 откраднати топки.

Само Оладипо отбеляза 6 тройки (от 9 опита) и беше огромна причина за това Индиана да води почти през целия мач. Още в първата четвърт гостите дръпнаха сериозно с 33:14, а на полувремето резултатът беше 55:38.

Кливланд в нито един момент не успя да вземе водачеството. Най-голямото съживяване в техните редици беше в третата четвърт, когато разликата бе сведена на моменти до 6 пункта. ЛеБрон записа 20-и „трипъл-дабъл” в плейофите, завършвайки с 24 точки, 10 борби и 12 асистенции, ала усилията му само подчертаха общата несъстоятелност на Кавалиърс като отбор в този мач. Играта в защита беше под всякаква критика, а дори резервите Лари Нанс-младши и Джей Ар Смит не запалиха искрата, макар единствени освен Джеймс да завършиха с двуцифрен точков актив.

За победителите с много силни изяви се отчетоха още Боян Богданович (15 точки, 6 борби, 3 откраднати топки) и Майлс Търнър (16 точки, 8 борби).