Клубът от Националната баскетболна асоциация (НБА) Индиана Пейсърс уволни треньора си Нейт Макмилън след четири сезона начело на тима.

Решението им идва два дни след като Маями ги отстрани в 1-ия кръг на плейофите с 4-0 победи, но също така и две седмици след като ръководството обяви колко е доволно от работата му и договорът му удължен. "От името на нашите собственици- семейство Саймън, както и от всички в клуба Пейсърс искам да благодаря на Нейт за годините, в които даваше най-доброто от себе си за нашия отбор", коментира президентът на клуба и управяващ спортната му част Кевин Причърд.

Това беше едно много трудно решение. Но смятаме, че е от най-добър интерес за клуба да тръгнем в друга посока. Аз и Нейт сме били заедно и в добри моменти, и в лоши моменти. За мене беше чест да работя с него 11 години, както в Индиана, така и в Портланд преди това". 56-годишният Макмилън има сериозно постижение от 183 победи и 136 загуби, но едва 3-16 баланс в плейофите, което явно се е оказало решаващо. С тези 183 победи той става третият най-успешен клубен треньор в историята на Индиана.