Звездата на Милуоки Бъкс от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) Янис Антетокумпо заяви, че иска да стигне до нивото на състезатели като ЛеБрон Джеймс и позиция, в която играта му да е скучна, но самият той не се отегчава.

Антетокумпо реализира 15 точки, 10 борби и 7 асистенции за победата на Милуоки над Вашингтон със 123:113 като домакин в среща от редовния сезон на НБА.

„Опитвам се да бъда постоянен. Всяка вечер ще има някой, който ще бъде велик. Играчи като ЛеБрон са страхотни от 2003 година. Искам да бъда един от тях. Мисля, че съм в позиция да мога да го направя“, заяви гръцкият национал след мача, цитиран от basketnews.com.

Янис Антетокумпо вкарва 40 и повече точки в трети пореден двубой за първи път в кариерата си. „Искам да стигна до ситуация, в която моята игра е скучна. Правя каквото правя, а хората да не говорят за това, защото е станало скучно, тъй като го правя всяка вечер. Това е, което искам. Но аз самият не се отегчавам. Великите – най-добрите играчи – никога не се отегчават. Те излизат на терена и винаги дават най-доброто от себе си независимо от противника“, добави баскетболистът.

„За да си по-ефективен, трябва да си агресивен. В момента, в който започнеш да се колебаеш и да не играеш на пълна скорост, си загубил битката“, каза още Антетокумпо.