Милуоки Бъкс надделя със 129:117 при гостуването си на Далас Маверикс.

Янис Адетокунбо вкара 48 точки за "елените", които постигнаха първи успех под ръководството на новия си старши треньор Док Ривърс. С него Милуоки си гарантира втората позиция в класирането в края на тази седмица, което пък ще даде право на Ривърс, който има само три мача като наставник на Бъкс, да води отбора на Изтока в предстоящия след две седмици "Мач на звездите" в НБА в Индианаполис.

Ривърс влиза като старши треньор на най-високо класирания отбор, който има право. Джо Мазула, който е наставник на лидера в класирането Бостън Селтикс, няма право да бъде треньор в "Мача на звездите", тъй като бе такъв през миналата година.

Много силен мач за успеха на Милуоки направи и гардът Деймиън Лилард, който приключи с 30 точки при стрелба от игра 10 от 11. За Далас Лука Дончич завърши с 40 точки, 11 асистенции и 9 борби. Словенецът трябваше да се справи и с много неприятен ритник, който получи от Адетокунбо в средата на мача в областта точно над слабините.

Макси Клебер с 21 точки и Джош Грийн с 20 точки бяха следващите двама по резултатност за Далас. "Маврите" обаче инкасираха седмо поражение в последните си десет двубоя и се свлякоха до осмата позиция в класирането в Западната конференция с 26 победи и 23 поражения.